-
- L’amor i el respecte per cada un dels éssers del nostre entorn. Infants, familia, acompanyants, voluntaris,…
- Mantenir viu l’impuls vital de cada infant per desenvolupar les seves capacitats intrínseques.
- Acollir l’etapa de la globalitat. Integrem les dimensions cognitives, físiques, emocionals, expressives i socials de l’infant. Sota una mirada global.
- L’acompanyament emocional. Totes les emocions són incloses i acceptades. A través de poder viure les emocions, l’infant va ampliant el seu mapa emocional i es pot relacionar amb el seu entorn i amb si mateix d’una manera més íntegre.
- El conflicte com a una oportunitat per créixer.
- Els límits que contenen tot el que passa, per sentir-se segur i cuidat.
- Una mirada sistèmica que abraça tota la família.
- Restaurar les xarxes entre famílies facilitant espais de creixement mutu en una societat que en que les famílies nuclears resten aillades entre elles.
- Oferir un plantejament educatiu amb pedagogia lliure i activa de qualitat, que ofereixi una formació centrada en les necessitats de cada moment evolutiu de l’infant entre pares, educadors i els mateixos infants menors de 6 anys. Això es concreta amb l’Escola d’Educació Lliure que gestiona l’Associació.
- Visibilitzar la maternitat com un fenòmen que té unes necessitats de recolzament i acompanyament específiques des de la concepció fins al postpart.
- Promoure espais per la informació i formació de famílies sobre diferents eines d’acompanyament a la criança de forma conscient i respectuosa.
- Promoure la formació contínua d’educadors i voluntaris creant un espai d’investigació i intercanvi en la línia de respecte a l’autonomia de l’infant i a la seva singularitat i de les seves famílies.
- Incentivar el intercanvi amb altres entitats afins a la nostra filosofia de forma que es treballi en xarxa.
- Defensar el paper primordial a la societat del temps i la qualitat de les relacions davand del treball, no només com a temps de qualitat. sinó en la seva vessant preventiva com l’eix fonamental que vertebrarà la salut mental i física de la societat de futur.Promoure el reconeixement legal de l’educació alternativa a través de la nostra implicació a la Xell (Xarxa d’Educació Lliure) per aconseguir la visibilització i respecte de les nostres necessitats i decisions com a pares i com a ciutadans.