• FORMACIÓ EN EDUCACIÓ LLIURE 2017-2018 de Novembre a Juliol

  by  • 14 September, 2017 • Sin categoría • 1 Comment

  Trans-formació-2015-2016.tif_2

  Formació en Educació Lliure

  Per a l’acompanyament respectuós del creixement dels infants

  Dirigit a mares, pares, mestres educadors/es, professionals relacionats amb l’àmbit educatiu i a totes aquelles persones que vulguin fer del seu vincle amb els nens una font dels seus aprenentatges i saviesa.

  Xantala, Associació d’Acompanyament a la Criança, us convida a compartir amb nosaltres un itinerari que abraça aquells aspectes que trobem fonamentals per a poder acompanyar als nostres infants en el seu descobriment de la vida.

  TRANS-FORMACIÓ

  Transformar els aprenentatges adquirits per apropar-nos a la infància des d’una mirada amorosa…

  Des d’un procés vivencial anirem connectant amb el nostre ser per a transformar els aprenentatges adquirits en comprensions íntimes. I així trobar els nostres propis recursos i apropar-nos als infants des del respecte cap a una vida que creix.

  Des del nostre entendre, l’auto-observació, l’autoconsciència i l’amor són la base per poder acompanyar amb respecte als infants.

  És important ser capaç de revisar el nostre bagatge per alliberar a les persones del nostre entorn d’aquest pes. Només amb la mirada, entra llum en la foscor i es comença a generar un moviment espontani que desencalla allò que tenim encallat. Alhora, aquesta mirada ajuda a què ens fem càrrec de les pròpies dificultats i per tant, no busquem un responsable a fora.

  Per això el primer curs que oferim va encaminat a observar la pròpia actitud davant la vida i així anar elaborant una actitud més respectuosa per a poder acompanyar ja sigui a nens/es o a qualsevol persona.

  Entenent que cada persona té el seu procés i que l’autoconsciència és un camí que no acaba mai, pretenem oferir un espai on cadascú pugui elaborar eines o estratègies pròpies per avançar.

  El contingut de la trans-formació és el següent,

  9 passos:

   


  Primer pas: El nen, el nen interior

  Connectar amb el nostre nen interior,

  Re-néixer, sentir, descobrir, explorar, reconèixer-se, jugar

  Punt de partida. Què és l’ed. lliure?

  Segon pas: Etapes del desenvolupament

  Moviment Evolutiu.

  Psicologia Evolutiva.

  Exploració de materials adaptats.

  Tercer pas: El joc

  L’evolució del joc en funció del desenvolupament del nen

  Arrel i sentit del joc

  El plaure de jugar

  El joc: aprenentatge i creixement

  Quart pas: Límits, conflictes i amor

  L’abordatge que enforteix

  El límit com a acte d’amor

  Viure el conflicte

  El que no es veu: violències invisibles

  Ampliant el camp emocional

  Cinquè pas:  Estar des de la Presència

  L’acompanyament respectuós. Confiança i autoestima

  L’art de no fer

  El silenci

  La connexió amb el que succeeix

  Com em posiciono davant l’inesperat

  Sisè pas:  Acompanyament a les famílies amb una mirada amorosa.

  El nen no arriba sol

  La mirada sistèmica

  Créixer amb els infants

  Setè pas: Llenguatges expressius

  Introducció als llenguatges artístics

  Exploració i representació

  La creativitat a l’ed. lliure

  Vuitè pas: Integrant la trans-formació

  Adquirir un sentit complert de tot allò que he viscut a la formació

  Escolta, comunica, expressa

  Novè pas: Trobada amb la nostre íntima saviesa

  Tancament personal, únic i creatiu

  Trobades i preus:

  El curs consta de una trobada mensual i les pràctiques a l’espai matinal de Xantala o a un altre que estigui d’acord en acollir practicants. La trobada mensual serà un dissabte, de 10h a 14h i de 15.30h a 18.30h. Les pràctiques poden realitzar-se durant el curs, a partir de novembre.

  El preu de la transformació és de 900 euros. En aquest preu està inclòs les 9 trobades dels dissabtes, 5 pràctiques a l’espai matinal de Xantala i la tutoria d’un dels acompanyants de Xantala durant aquestes pràctiques. La matrícula es de 100 euros (inclosa en el preu total). A banda, es poden fer les pràctiques extres que un desitgi, pagant 20 euros per cada una d’elles.

  El curs integral és de 90 hores. De les quals 63 són vivencials-teòriques, 25 hores de pràctiques i 2 de tutories.

  Si estàs interessat en realitzar aquesta formació, pots enviar un email a xantalacompanyants@gmail.com indicant el teu interès. Si em deixes un número de telèfon podem parlar personalment del que necessitis i si s’escau podem fer una trobada personal per també aclarir dubtes.

  Les places són limitades a 15

  Les dates plantejades són les següents: 4 de novembre, 2 de desembre, 13 de gener, 3 de febrer, 3 de març, 7 d’abril, 5 de maig, 9 de juny, 7 juliol

  Els formadors seran:

  Jordi Ramon, mestre, ballarí, pare i acompanyant a Xantala durant 4 anys i coordinador de la gestió durant 3 anys. Més de 20 anys d’experiència en el món de l’educació.

  Doa Rodríguez, Llicenciada en Psicologia. Postgraduada en Llenguatges Expressius per a la pràctica socioeducativa. 13 anys d’experiència en educació viva. Teràpia i Assessorament a Famílies, acompanyament emocional a nens/es, assessorament a escoles i formació a professionals.

  Felícia, Mare, acompanyant en projectes d’educació lliure (criança-infantil). Amb més de 10 anys d’experiència. Membre de l’ICE de la UB en pedagogia sistèmica i coaching sistèmic organitzacional. Membre del grup de treball de la XELL. Quiromassatgista i reflexòloga.

  Gus Bas, Llicenciat en Psicologia, formació en educació i conflicte, i en arts escèniques. Pare, acompanyant a Xantala, membre de l’equip pedagògic i coordinador de la gestió del projecte.

  Altres formadors de suport: L’equip pedagògic de Xantala.

  Moltes gràcies

  About

  One Response to FORMACIÓ EN EDUCACIÓ LLIURE 2017-2018 de Novembre a Juliol

  1. Laura Guijarro
   19 September, 2017 at 22:18

   Hola, soc mare d’un nen de 3 anys i mig. Ara fa poc que hem començat el cole, fins ara sempre havíem estat junts i és un canvi fort. M’agradaria saber si hi ha disponibilitat en algun taller per poder gaudir dels vostres espais i mantenir algun tipus d’activitat plegats.
   Igualment m’interessa rebre noticies vostres.
   Moltes gràcies i Salutacions!!!!
   Laura.

  Leave a Reply

  Your email address will not be published. Required fields are marked *