• Xellifòrum: Conflictes, límits y llibertat

  by  • 24 April, 2013 • educació lliure • 0 Comments

  El repte més gran per un acompanyant és obrir el cor i mantenir-lo obert amb totes les situacions. És a dir, aprendre a estimar tot el que ens passa i el que els nens ens porten.
  No només quan ens és fàcil gestionar una situació, sinó també quan algo ens costa, se’ns fa pesat, ens frustra, ens genera enuig, etc.
  Aquesta és la base per acompanyar a un nen quan té un conflicte. Poder-lo mirar amb carinyo quan està creant, explorant i compartint; i poder-lo mirar amb carinyo quan està amb por, dolor, ràbia, agressivitat o egoista.
  Perquè això passi els acompanyants hem de poder mirar-nos amb carinyo amb tot això. Perquè el que fem amb nosaltres a un nivell més íntim és el que tenim per transmetre. No podem donar algo que no tenim, encara que intentem simular-ho, si no surt de dins no arriba.

  Com acompanyem els conflictes entre criatures? Cal intervenir? I de quina manera? Posem límits? Com els posem? Vol dir que hi ha autoritat de l’adult? Com acompanyem les rebequeries i la frustració?

  Amb la presència de la Doa R. Bover (acompanyant de Xantala) i l’Enric Gallardo (acompanyant de Xicalla), aprofitarem per ampliar la mirada sobre què ens passa davant d’un conflicte on s’expressen l’agressivitat i la por (la seva i la nostra…) i com, des de la vivència i des d’aquesta mirada, acompanyem la mainada.

  De tot plegat, en parlarem aquest divendres 26 d’abril de 19h30 a 21h30.

  lloc: Pati Llimona de Barcelona.

  Entrada LLIURE!

  About

  Leave a Reply

  Your email address will not be published. Required fields are marked *